Unni Naumann er utdannet ved Nydalen kunstskole, billedkunstutdanningen, og har en årsenhet i Design og søm av klær ved Høgskolen i Oslo (nå OsloMet). Hun maler bilder i akryl og blandingsteknikker.

- Jeg har min bakgrunn som klesdesigner, med produksjon av unike plagg fra eget verksted, i perioden 1988 til 2005. Utgangspunktet var hovedsakelig stoffer som jeg farget og trykket selv. Altså, langt tilbake i tid, men det har likevel en forbindelse til mitt arbeid med maleri i dag. Stikkord er mønstre, striper, kryss, geometriske former og kruseduller. Dette preget plaggene fra tiden i tekstilverkstedet, og dette dukker opp i bildene nå.

Prosjektet mitt er å samle på det jeg ser rundt meg til enhver tid; farger, former, mønstre, speilinger, reflekser og brytninger, og gjenskape det jeg mener jeg så. Resultatet blir bilder med former og bruddstykker av det jeg omgir meg med. Jeg maler som regel intuitivt, men etter noen timer ved staffeliet, kan jeg lett kjenne igjen former og gjenstander jeg nylig har sett: et gjerde, et fotgjengerfelt, et kumlokk, en lyktestolpe – som abstraherte former og spor av det menneskeskapte.